Közzétéve 2024.05.24.

Goldea: A floorball pályáról a lakástextíliák világába

Golde története több mint 15 évvel ezelőtt a floorballpályán kezdődött. Két barát, Michal és Ondra, hokiütők helyett álmokat és terveket tartottak a kezükben a jövőre nézve. Akkor még nem is sejtették, hogy barátságukból valami sokkal nagyobb dolog fog születni - egy eredeti lakástextíliákat kínáló webáruház, amely ma már Közép-Európában meghódította az emberek szívét.

Kezdeteink 2016-2018 között

2016-ban Michal és Ondra úgy döntöttek, hogy a zlíni webstúdiójukkal megpróbálják saját webáruházukat felépíteni. Miután évekig másoknak segítettek a webáruházak és weboldalak létrehozásában, úgy érezték, hogy lehetőségük van saját, egyedi projektjük létrehozására. Ez a projekt a Goldea volt, egy egyedi webáruház lakástextíliákkal, ezt az ötletet 2016 folyamán valós webáruházzá alakították át. Bár nem volt tapasztalatuk ezen a területen, de nagy lelkesedéssel kezdték el feltárni a lakástextíliák világának titkait. 2016 őszén, az első kampányok felállítása után befuttak az első megrendelések.

A Goldea első telephelye, egy 25 m²-es irodában kezdte meg működését, valamimt egy kicsivel nagyobb expedíciós helyiséggben. Innen irányították a webáruház fejlesztését és működtetését a 2022 év kezdetéig. 2017-ben Michal és Ondra megismerkedtek a termékpalettával, tapasztalatokat gyűjtöttek és Szlovákiába is kiterjesztették tevékenyégeiket. 2018-ban a Goldea növekedést tapasztalt, és a karácsonyi szezon igazi kihívást jelentett számukra, különösen az összes megrendelés teljesítése és kiszállítása végett. Ezután a szezon után sok változás következik, új folyamatok beállítása és egy erős vállalat első alapjainak a megalapítása. Így nézett ki akkoriban minálunk.

“prvni-kancelar” “prvni-expedice”

Új webáruház, adminisztrációs rendszer és sorsdöntő döntések - a 2019-es évben hoztuk létre

E szerény kezdetekből a Goldea egy rendkívüli nagy potenciállal rendelkező webáruházzá nőtt. Ez vezetett ahhoz a döntéshez, hogy újratervezzük a webáruházat, és létrehozzuk egy saját adminisztrációs és szállítási rendszert, amely egyszerűsítette és javította a rendelések kiszállításának a folyamatát. Az új webáruházzal jött létre a méretre szabott szolgáltatás, létrehoztuk az első lakástextil-kollekcióinkat. 2019-ben, közel 3 év elteltével a webáruházunk új verzióját indítjuk útjára.

2020 év: a mi sikerünk a világjárványban

Elérkezett a 2020-as év, és vele együtt olyan új kihívások, amelyeket soha nem tudtunk volna elképzelni. A világjárvány első napjaiban azon tűnődtünk, hogy mit fogunk csinálni, mert az embereknek hirtelen más prioritásaik lettek, mint a lakberendezési cikkek vásárlása. "Adjunk el szöveteket" - gondolta Michal és Ondra, amikor a tévében láttak egy riportot arról, hogy az emberek szájmaszkokat készítenek. Nem telt el sok idő és megegyeztek egy beszállítóval. Hirdetést adtak fel pamutvásznakra, és ezt követően egyik megrendelés a másikat követte.

2020 év márciusa és áprilisa igazi erőpróba volt számunkra. Naponta több mint 1000 méter pamutvásznat adtunk el. A célunk az volt, hogy naponta minél több megrendelést tudjunk feldolgozni, hogy az emberek meg tudják varrni a drapériákat, ez pedig 16 órás műszakokat jelentett, beleértve a hétvégéket is. Barátaink és ismerőseink is jöttek segíteni. Együtt vészeltük át a tavaszt, a nyár már nyugottabban telt, és teljes erőnkből a karácsonyi szezonra összpontosítottunk. A zárt üzletek végett nagy megrendelésnövekedés volt várható. Ebben az évben Romániába is kiterjeszkedtünk.

“prvni-tym” “objednavky”

A karácsonyi időszak nagy kihívást jelentett számunkra. Hétvégén is dolgoztunk, és ideiglenes munkavállalók nélkül ez lehetetlen lett volna számunkra. A Covid-tesztek ugyanúgy reggeli rutinos részei voltak napjainknak, mint a kávé és a tea, de minden akadály ellenére sikerült legyártanunk és kiszállítanunk az összes megrendelést.

“vanocni-latky” “koje”

2021: A termékkínálatunkra összpontosítunk, és leforgattuk az első reklámfilmünket!

A világjárvány új valósággá vált mindennapi életünkben, és mi csak a kínálatunkra és szolgáltatásaink javítására összpontosítottunk. Elengedhetetlen volt számunkra, hogy fejlesszük termékeinket és felkészüljünk a következő karácsonyi szezonra. A "covid" időszak megerősített bennünket abban, hogy számunkra a lehetetlen nem létezik. Minőségesebb fotókat készítettünk termékeinkről, és létrehoztuk az első gyermek kollekciónkat, megterveztük az első egyedi karácsonyi termékeinket, kiterjeszkedtünk Magyarországra, és elkészítettük az első Goldea szpotunkat.

“foceni-rucniku” “detske-povleceni-kampan”

Abban az időben a kommunikáció hiánya gyötört minket. A cél tehát az volt, hogy tudassuk mindenkivel, hogy nem csak más cégek márkáit forgalmazzuk, hanem a termékeket mi magunk készítjük és varrjuk meg. A nyár folyamán kitaláltuk és megvalósítottuk az első reklámszpotunkat, amelyet az ősz folyamán az összes közösségi médiában megjelenítettük, és többek között a vásárlóktól pozitív visszajelzéseket kaptunk vissza.

2022: Új helyiségek és virágmotívumok áradata

Egy nagyon sikerese karácsonyi szezon után kíváncsiak voltunk, hogy milyen lesz a 2022 es év. Gondosan elemztük a kínalátunkat, és a virágos motívumok hiányával találkoztunk és úgy éreztük, hogy a lakástextil területén nincs olyan forgalmazó, aki olyan motívumokkal rendelkezik, amilyeneket mi szeretnénk. Létrehoztunk egy terméklistát, amely inspirációként szolgált nekünk, az egész évre szóló kollekciók megalkotásához. Olyan kollekciókat hoztunk létre, amelyeket imádunk, ezek egyike közé tartozik az Eukaliptusz kollekció.

Tavasszal végre átköltöztünk az új épületünkbe, és végre elhagytuk a kis irodánkat és expedícós helyiségünket. Ez a költözés nagy felszabadulás volt számunkra, és egy olyan teret teremtett, ahol együtt tudunk fejlődni. Emellett úgy döntöttünk, hogy meghódítsuk Lengyelországot is.

Nagy figyelmet fordítottunk a márkánkra, amelyre már az előző évben elkezdtünk dolgozni. Interjút készítettek velünk az euro.cz és az idnes.cz oldalakon, és egy nagy kérdés merült fel bennünk, ami a rebranding és a logónk újratervezése volt.

2023 Lépésről lépésre: Új Goldea, új varróműhelyek, egyedi motívumok és dupla létszámú csapat!

A 2023-as év régóta várt változásokat hozott. A Goldea márka új vizuális arculata, egy új varroda Prostejovban, sok új és nagyszerű alkalmazott és egy teljesen megújult webáruház. Ettől a pillanattól a Goldea megkapta a végleges arculatát, amire már oly régen vágytunk, egy friss márkává, egyedi termékekkel és elképesztő energiával. Sikerült létrehoznunk egy egyedi, cseh karácsony nevű kollekciót is, amely cseh szimbólumokkal volt ellátva. Itt is nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk vissza.

nova-identita” width= “sici-dilna” “svadlenky” svadlenky

2024: Újabb varróműhelyeket nyitunk és újra költözünk.

A 2024-es év ismét új kihívás volt számunkra. Április végén, március elején -a teljes céget új telephelyre költöztettük. Az új expedíciós központunk háromszor nagyobb, mint a régi. Ez azt jelenti, hogy nincs többé zsúfoltságig tele polcok, és rengeteg hely marad minden termék és megrendelések számára. Megerősítettnük a gyártási kapacitásunkat, és további 2 varróműhelyt hozunk létre.

“novy-zasedaci-mistnost” “expedice-nove-prostory”

Megvarrjuk az otthon örömét: E szlogen alatt működtetjük webáruházunkat

Textiljeink minden egyes darabját az öröm, a kényelem és az otthon esztétikájának szem előtt tartásával terveztük. Az otthon örömét varrni nemcsak a szlogenünk, hanem a mottónk is. Ez a történet a barátság, elszántság, és az energia elképesztő kombinációjának, és részben több kollégák közös munkájának köszönhető. Ez egy történet arról, hogy az álmok valósággá válhatnak, ha mindent megteszünk azért, hogy valóra váljanak. Nagy öröm számunkra, hogy Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország és Románia szerte otthonokat szépíthetünk.

Köszönjük, hogy Önök is részesei a történetünknek!

“tymgoldea”
  • Cseh márka vagyunk
  • Méretre varrunk
  • Több mint 700 vásárlói vélemények
  • Egyedülálló termékek
  • 30 napon belüli elállási jog, áru visszaküldése
  • Ingyenes szállítás 32 000 Ft tól