Közzétéve 2024.05.15.

Miben véltoztatják meg az éjszakát a sötétítő függönyök?

A mai rohanó időben a minőséges alvás fontosabb, mint valaha. A sötétség elengedhetetlen az agy és az egész szervezet regenerálódásához, különösen éjszaka. Ha zavarják az utcai lámpák, az elhaladó autók vagy a reggeli napfény, akkor a Blackout sötétítők  ideális megoldást jelentenek az Ön számára.

Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan működnek a Blackout sötétítő függönyök, milyen típusok léteznek, és mit kell figyelembe venni.

Miért érdemes sötétítő függönyt vásárolni?

Szeret hosszan aludni? Zavarják a reggeli napsugarak, amelyek befutnak az ablakon, és korábban ébresztik, mint szeretné? Vagy küzdenek a zavaró utcai lámpákkal?

A sötétítő függönyök segítségével tökéletes sötétséget érhet el éjjel, nappal. Olyan speciális anyagokból készülnek, amelyek akár 100%-ban blokkolják a napfényt. Ennek köszönhetően végre zavartalanul élvezheti az alvást, és felfrissülve, tele energiával ébredhet minden reggel.

De ez még nem minden! A sötétítő függönyökkel nemcsak sötétebbé, hanem hangszigetelővé is teheti otthonát. A vastag szövetek tompítják az utcáról és más környező forrásokból érkező zajokat, kellemes és békés légkört teremtve, amely ideális a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz.

Mire javasolt odafigyelni?

Mielőtt az ideális sötétítő függönyök beszerzésére indulna, jól fel kell készülnie a vásárlásra. Számos olyan tényezőt kell figyelembe vennie, amelyek befolyásolják az új kiegészítők funkcionalitását és esztétikai vonzerejét.

1. A karnis teherbírása: A sötétítő függönyök meglehetősen nehezek. Ezért alapvető fontosságú, hogy a karnis, amelyre rögzíti, képes legyen megtartani anélkül, hogy meghajolna. Ne becsülje alá a megfelelő rögzítési módot.

2. Szín: Ha a legtökéletesebb sötétítést szeretné elérni, válasszon sötét színeket. Ezek elnyelik és nem tükrözik vissza a napfényt, így még a napsütéses napokon is pihentető és zavartalan alvást biztosítanak.

3. Méretek:  Ha azt szeretné elérni, hogy a függöny szépen fodrozódjon, szorozzuk meg a függöny által fedni kívánt terület szélességét 1,5 szörösével Ezt követően megkapjuk az ideális függöny szélességét. Ebben az esetben ideális, ha olyan méretre szabott függönyöket választ, amelyek tökéletesen illeszkednek az ablakokhoz.

4. Függönyökkel jól kombinálható: a függönyöknek nemcsak esztétikai szerepet töltenek be, hanem kiszűrik a fényt és szellőssé tehetik a belső teret. Így a sötétítő függönyökkel ideális párost alkotnak.

Milyen anyagokat használnak a sötétítő függöny készítéséhez?

A sötétítő függönyök általában szintetikus szövetekből, leggyakrabban poliészterből készülnek. Ez a választás nem véletlen - a poliészter tartós, könnyen karbantartható. A mintázatok és a színek széles választékát kínálja. Ráadásul a poliészter 30-40°C-on mosható, így többszöri mosást követően sem kell aggódnia a függönyei véget.

A sötétítő függönyökhöz használt szövetek súlya, elsötétítési foka és anyagszerkezete eltérő. Webáruházunkban két fő típusra összpontosítunk:

Bl jelzéssel ellátott anyag:

A szövet háromréteges. Középen egy sötétítő réteg található. Ez a réteg segít a nyári hónapokban megakadályozni a hőbehatolását. A felső és a hátsó réteg közönséges szövet. Ezáltal a függönyök elegánsnak és kifinomultnak tűnnek. Széles szín- és dizájnválasztékban kínáljuk őket, így garantáltan megtalálja Ön is a belső teréhez tökéletesen illő árnyalatot.

YY jelzéssel ellátott anyag:

A maximális sötétítéshez és hangszigeteléshez az YY szövet ideális. Ez a kétrétegű szövet egy réteg gumírozott anyaggal rendelkezik, amely még a legvilágosabb helyiségben is tökéletes sötétítést biztosít. Ugyanakkor csökkenti a kívülről érkező zajt, így zavartalanul élvezheti a nyugalmat és a kényelmet. Fontos megjegyezni, hogy a gumírozott réteg (hátoldala) külömböző színű, ami valakinek zavaró lehet. Az YY szövetet csak 140 cm szélességben kapható webáruházunkban.

Itt az ideje a válttoztani. Fedezze fel a Blackout sötétítő függönyök széles választékát, amelyek jól néznek ki, és egyben nyugodt és zavartalan alvást biztosítanak.

  • Cseh márka vagyunk
  • Méretre varrunk
  • Több mint 700 vásárlói vélemények
  • Egyedülálló termékek
  • 30 napon belüli elállási jog, áru visszaküldése
  • Ingyenes szállítás 32 000 Ft tól