Közzétéve 2023.03.03.

Húsvéti háztartási előkészületek öt lépésben

A húsvéti ünnepek az egyik első impulzusa a tavaszi nagy takarításnak. Akár hagyományosan várják a locsolkodókat, akár a maguk módján élvezik a szabadnapokat, mindig jó érzés tiszta és tavasziasan berendezett otthonban tölteni az időt. Íme öt egyszerű tipp, hogy minden időben elkészülönj.

Takarítson az időjárásnak megfelelően

Bár a húsvét idén az asztrológiai szempontból is útnak indul, de senki sem garantálhatja nekünk a szép és napsütéses időt. Az áprilisi húsvét hozhat hófúvást vagy erős napsütést, amelyek hívogatnak a szabadban való időtöltésre. Ezért tartogassuk az utolsó pillanatokra a döntést arról, hogy hol kezdjük el a takarítást. Ne hagyja, hogy a vihar a frissen mosott ablakot bepiszkolja. Amit nem sikerül az ünnepek előtt, azt majd sikerül az ünnepek után. És ne feledjük, hogy nagypénteken ne takarítsunk és ne dolgozzunk kint a kertben.

Díszítse fel a bejáratot

Az első benyomás általában döntő, ezért ne felejtse dekorálni háza vagy lakása bejáratát. Zöld tavaszi koszorút készíthetünk saját magunk. A bejárat elé helyezzünk egy fonott vázát, akasszunk rá néhány színes szalagot és tojásokat, az előszobában találhaó székekre pedig néhány színes párnát és egyéb dekorációt, hogy a helyiség hangulatosnak tűnjön a locsolkodóknak.

Színek és dekorációk hozzáadása

A húsvét színes! Dobja fel étkezőjét egy vidám, tavaszi motívumokkal díszített terítővel, új reggeliző alátétek, vagy szerezzen be egy színes függönyt, hogy elterelje a mosatlan ablakokról a figyelmet. Adjon hozzá néhány kiegészítőt, fessen meg néhány tojást, és halgassaa kedvenc slágereit. Az egyetlen kivétel a húsvéti őrület alól a hálószoba, ahová idegenek tilos a beléspés. A lakás többi részében megőrülhetünk a sok nyusziktól, tojásoktól és a kiscsibétől, de a saját hálószobánkban maradhatnak a fekete-fehér vagy a klaszikus virágmintás ágyneműhuzatok.

Süssön valami finomat

Egy jóllakott vendég egyenlő egy elégedett vendéggel. A szekrényeken senki sem fog por után kutatni, ha friss sütemény, tojáslikőr és jól átsült csülök egy szelet kenyérrel, uborkával kerül az asztalra. Kényeztesse magát házi készítésű finomságokkal, amelyeknek csodálatos az illata és isteni íze van! Nem kell többé böjtölni, itt az ideje, hogy kísérletezzenek a friss alapanyagokkal, vagy leporolják nagymamamájuk hagyományos receptjeit. Manapság a nők és a férfiak egyaránt a konyhában tevékenykednek így magukra bízzuk, ki készíti el az ünnepi ebédet, és ki fonja meg a korbácsot!

Töltsék együtt az ünnepeket 

Minden háziasszony tudja, hogy húsvét előtt valami újat kell vennie. Lehet, hogy a bankártyája könnyezik, de egy boldog nő, boldog háztartást teremt. Ezt a hagyományt nem szabad megváltoztatni vagy figyelmen kívül hagyni! Akár otthonát díszítik fel, akár önmaguknak vásároltak valami szépet, osszák meg örömeit családtagjaival, ismerőseivel és a szomszédokkal is. És ne feledjük - a megosztott öröm a legnagyobb öröm!

 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

  • Cseh márka vagyunk
  • Méretre varrunk
  • Több mint 700 vásárlói vélemények
  • Egyedülálló termékek
  • 30 napon belüli elállási jog, áru visszaküldése
  • Ingyenes szállítás 32 000 Ft tól