Hogyan válasszunk minőségi törölközőket és hogyan ápoljuk őket?

A törölköző kiválasztása nagyon egyszerűnek tűnhet. Csak arra kell gondolnia, hogy mekkora törülközőre van szüksége, és hogyan hangolja össze színben a fürdőszobával. Ennek azonban éppen az ellenkezője igaz, és ha olyan törölközőt szeretne, amely évekig kiváló állapotban marad, akkor van néhány alapvető szabály, amelyet be kell tartania.

Törölközőanyag - melyiket válasszuk?

Pamut frottírtörülközők sokaságából, de bambusz törölközők nagy választékából is választhat. A törülközők választéka manapság nagyon széles, és minden törülközőanyagnak megvannak a maga sajátosságai.

Javasoljuk, hogy ne keressen extra nehéz törülközőket, azt gondolva, hogy azok puhák, gyengédek lesznek, megtartják az alakjukat és a stabilitásukat. A grammarány nem befolyásolja jelentősen ezeket a tényezőket, sőt, éppen ellenkezőleg, növeli a törülköző száradási idejét, és ha nem megfelelően mossák, a törülköző textúrájának megváltozását okozhatja. Ha minőségi, puha törölközőt keres, amely a lehető legjobb ápolást nyújtja, akkor a bambuszrostból készült törölközőket ajánljuk. Ezek a törölközők 70% bambuszrostot és 30% pamutot tartalmaznak, és puhaságuk, bolyhosságuk és egy csipetnyi luxus jellemzi őket. 

Ha úgy döntött, hogy fürdőszobáját új törölközőkkel és fürdőlepedőkkel szereli fel, javasoljuk, hogy ezek mindegyike azonos típusú és anyagú legyen. Az indoklás egyszerű, először is kellemes hangulatot teremt a fürdőszobában az egységes mintával és formával, másodszor pedig nagyon praktikus, különösen a törülközők mosása és ápolása szempontjából.

Hogyan kell megfelelően mosni a törölközőket?

A törülközők mosása az egyik legfontosabb tényező az ilyen típusú lakástextíliák gondozásában. Mindenekelőtt fontos a megfelelő program és hőmérséklet kiválasztása. Ami a hőmérsékletet illeti, a törölközőket 40 Celsius-fokon javasoljuk mosni, főként formájuk és minőségük megőrzése érdekében. A törölközőt is jobb a szárítóban szárítani, mert a törölköző nagyon gyorsan megszabadul a nedvességtől, és nem alakulhat ki az a kellemetlen szag, amely a hosszas szárításból adódhat.

Érdemes beruházni egy minőségi törölközőbe?

A válasz erre a kérdésre egyszerű. Már első tapintásra meg lehet különböztetni egy olcsó törölközőt egy minőségi törölközőtől, és idővel ez a tényező egyre nyilvánvalóbbá válik. Szerencsére gyakran nincs árkülönbség a klasszikus és a jobb minőségű törölközők között. Sokéves tapasztalatunk alapján bátran ajánljuk a bambusz törölközőket, amelyek gyönyörűen puhák, gyengédek és kiváló nedvszívó képességgel rendelkeznek. A bambusz törölközőknél azonban ügyelni kell arra, hogy 40 Celsius-fokon mossuk, mivel a magasabb hőmérséklet károsíthatja a bambuszszálakat, és csökkentheti a törölköző kényelmét.


Egyedi méretre varrás A szövet kínálatból
Excluzív ajánlat több mint 10 000 termékből
Cseh termékek Minőséges lakástextil
30 napos visszaküldési lehetőség A vásárlás napjától
1103 Csomag pontok Magyarország területén